Den Regionale Ølrpis 2015 - Elisabeth Gottschalck

Elisabeth Gottschalck startede med at brygge øl i Holbæk i 2005 og har lige siden været drivkraften bag sikringen af godt øl i lokalområdet. Elisabeth er en ildsjæl, som vedholdende har kæmpet for at kunne brygge øl - til tider imod alle odds: bryggerikonkurser, langtrukne juridiske tovtrækkerier om rettigheder til bryggerinavn og inficerede bryganlæg. Igennem alt dette er hun fortsat med at brygge – i perioder sågar uden løn – og har i snart 10 år forsynet Holbæk med godt øl.

Elisabeth brygger i dag under 2 brands: Holbæk Bryghus og Bryghuset No.5. En del af øllet brygges i kælderen under No.5 i Nygade i Holbæk, andet på andre bryggerier. Der er en række faste bryg dækkende gængse ølstilarter (pilsner, pale ale, brown ale, schwartzbier, bock og stout) og desuden en række sæsonbetonede bryg. Julebryggene både fra Holbæk Bryghus og Bryghuset No.5 har opnået pæne vurderinger ved diverse juleølsmagninger.

Elisabeth har vakt opmærksomhed med sin Chokolade Bock, brygget i samarbejde med chokoladekokken Mikkel Friis-Holm, og med sine dessertøl på 14% alkohol, fremstillet ved videregæring af nogle af bryggeriets standardøl. Det er foreløbig blevet til en gylden og en sort desssertøl samt senest en krydret jule-dessertøl.

Udover gennem bryggeriet bidrager Elisabeth også til udbredelsen af det gode øl ved jævnligt at afholde brygkurser for nye hjemmebryggere. Desuden stiller hun, så snart det er muligt, op til messer, markeder og lignende for at præsentere og snakke om øllet – både i og uden for lokalområdet.