Den Regionale Ølpris 2013 - Tore Jørgensen

Siden starten i 2004 har Herslev Bryghus leveret håndværksøl i høj kvalitet. I dag er princippet "Fra jord til bord", hvor der anvendes korn fra egne marker til malten og hele processen kendetegnes af enkle principper, hvor godt håndværk, gode økologiske råvarer og skånsom produktion går hånd i hånd for at sikre den gode smag.

Idéen med at udnytte jorden omkring bryghuset er helt på linje med de nye tendenser i den danske ølverden, hvor Herslev Bryghus var en af pionererne i det vi i dag kender som "Ny Nordisk Øl". Ny Nordisk øl er en af de vigtigste grunde til at prisen i år gives til Herslev Bryghus.

Sortimentet spænder vidt fra solide kendte klassikere som Hvedeøl, Pilsner, Ale og Porter men også gamle danske øltyper som Landøllen.

Alle årstiderne er dækket ind med ikke mindre end 10 årstidsøl. Der er øl til Påsken og foråret, når maj kommer sød og mild ledsages den naturligvis af en Maj Bock. Asparges Hvedeøllen er blevet en nyklassiker og er mig bekendt en ener i både dansk og international øl. Sankt Hans ledsages naturligvis af både midsommervisen og en Midsommerøl eller en Gorms Bryg. Når efteråret sætter ind kan mørke og rusk drives bort med en Høstbryg og en Oktober Bock. Når den søde juletid kommer er Herslevs Juleøl og Stjernebryg nødvendige før julefreden sænker sig. Jeg var en tur i arkiverne og i Smag & Behags årlige juleølssmagning har Stjernebryg i alle årerne klaret sig meget flot, 4 points ud af 5! Og det skal lige siges at der er ingen, der har fået 5 ud af 5! Det bliver ikke jul hos mig uden at Stjernebryg er i hus!

Vintage serien med Barley Wine og Stjernebryg og eksperimenter med fadlagring og vildgær) giver nye og anderledes smagsoplevelser.

Herslev Bryghus har fået det gode øl ind på nogle af landets bedste restauranter og leverer blandt andet til Michelin restauranterne Kokkeriet og Geranium.

Senest er sortimentet udvidet med Øleddike og Brændevin, hvor malten anvendes på nye måder.

Det er derfor med stor stolthed at jeg overrækker dette diplom og en erkendtlighed på 2,500 kr. til Herslev Bryghus i håbet om at I også fremover vil skænke os mange spænende øl oplevelser!

Tillykke med prisen!

Højt skum

Henning Palm Regionsformand Midtvestsjælland